sobota 4. dubna 2020

Další informace k mobilní verzi WLO


Poslední dobou nám to čínské wl pěkně blbne, servery vypadávají na denním pořádku, popřípadě jsou alespoň plné, takže se často do hry ani nedostanete. Včera trvala maitenance skoro hodinu, hned jak skončila, jsem si nalogovala chary, dala je trénovat a šla spát. Jaké překvapení to bylo, když jsem po probuzení zjistila, že všechny spadly. A nejde to doteď a to je již v podstatě další den...opět čekáme do maitenance.

Já jsem však měla chuť si prostě zahrát WL, tak jsem si to vyřešila po svém a znovu jsem si stáhla WL verzi po mobily/tablety, avšak toto wl se dá normálně stáhnout i pro PC a je to mnohem lepší, protože co je ve WL nejdůležitější? Dobrý tým. Jak udělat tým na mobilu/tabletu? Špatně. Jako jo, chary si založíte, ale naráz hrajete pouze s jedním.Takže hrát na pc je jasná volba.

Rozhodla jsem se tedy k této verzi WL napsat pár doplňujících informací, protože nějaká dobrá duše dokonce téměř celou hru přeložila! Takže je vše konečně jasné a srozumitelné.



V čem je tato verze shodná s normálním WL?
Dalo by se říci, že v úplném základu se obě verze shodují. Mapy, prostředí, postavy jsou stejné, Pokud jste hráli klasické WL, ve hře se určitě neztatíte. Klasicky tvoříte postavy, máte 4 elementy, staty, jako ATK, MATK, SPD atd. zůstávají také neměnné.

V čem se tato verze s normálním WL rozchází?
Ráda říkám, že kdyby někdo zkombinoval, normální WL s mobilní verzí, vzniklo by ideální WL. Možná tedy ne ve všem, protože ve hře mimo jiné platí tato omezení:
  1. Nemůžete nic měnit s hráči, pokud nejste lvl 100+
  2. A i po lvl 100+ to s výměnou není tak jednoduché - můžete měnit například materiály, ale některé výrobky manufaktury (např. můžete měnit Grinding gear ale ne Cabinet), také nelze měnit IM věci. Měnit můžete jen EQ, které jsou pro lvl 70+ (rank 35+), goldy můžete předávat pouze za měnitelné věci (nelze měnit čistě pouze goldy). Na závěr nelze měnit pety a dopravní prostředky.
  3. V této verzi není burst (to však není zase až taková katastrofa, neboť hra nabízí zajímavé formy trénování)

Vrhněme se na ty optimističtější změny:

  1. Ve hře funguje tzv. offline trénování
    Každá lokace má speciální místo pro trénování různých lvlů. Od lvl 5 trénujete na North Island, od lvl 25 South Island, od lvl 45 na Stoowa Island a tak dále. Těchto lokací je opravdu mnoho a jdou až do nejvyšších lvlů. Jak už je vidět v názvu, offline trénink znamená, že dáte trénovat postavu, WL vypnete a vaše postava dál trénuje. To je podle mně fajn, protože u běžného WL mají všichni věčně zaplé počítače a tady to není potřeba. EXP z tohoto trénování je podle mého decentní -
    Když si to přepočítáme na hlavní char, je to zhruba 298exp za minutu. Toto je bez použití EXP potion - pro offline trénování potřebujete jiný druhý exp potion než na normální trénink. Pokud bych použila 2x EXP potion, bylo by to asi 596 za minutu. Není to tedy nějak hodně, ale zase když vezmeme v potaz, že na to nemusíme mít ani zaplou aplikaci, tak si myslím, že skvělé.
2. Hráč je od začátku hry podporován různými odměnami a dárky.
Hráči například hned na začátku hry dostávají balíčky, které obsahují materiál na výrobu strojů v manufaktuře.
Dále systém časových odměn - něco jako bedna na 3 otevření denně v klasickém wl. Toto se však dá otevřít častěji než 3x denně, alespoň v nižších lvlech (s každou vybranou krabičkou se čas prodlužuje, úplně zezačátku je to jen 30 sekund, v lvl 52 to mám tak na dvě hodinky)


Přístroj na sběr věcí. Možná někomu připomíná vysavač, ale ten je v této verzi hry klasicky též. Toto je pro offline sběr, takže vaše postava každou půl hodinu něco získá a to i když jste offline! Spousta hráčů, kteří tento přístroj zkoušeli, jsou však spíše zklamáni, protože vydává v podstatě základní materiály, které by se vysavačem získaly rychleji (nezapomínejme však, že vysavač nelze používat offline, proto je účinější)

Do začátku dostanete také Teleport Scroll, který nemá omezený počet použití. Podmínkou pro teleportaci je mít v minulosti danou lokaci už jednou navštívenou (neteleportuje vás někam, kde jste ještě nebyli). 

Nový způsob upgradu bot - v podstatě něco jako SS, ale můžete použít na jakýkoliv typ obuvi. Existuje také Gloves Enchanting Scroll na rukavice.

 
 
 
 
 
Octopus event - jedná se o event, ke kterému potřebuje Octopus Key - na každý boj 5 klíčů, denně máte celkem 3 pokusy. Kromě klasických odměn, jako jsou exp pills, exp potions lze také získat speciální itemy, díky kterým získáte peta Zorro.

Dalším tématem jsou zajímavé EQ, které v normálním WL nenajdete.




Tohle jsou samozřejmě IM eq, ale já osobně za ně nezaplatila ani korunu, neboť ve hře se dají IM věci pořídit za zelené gemy, které dostáváte i normálně za aktivitu, z odměn atd. Já se dlouho nepřihlásila a měla jsem na každém charu přes 2,5 tisíce gemů. Poslední tři věci jsou z packu, který stál 1199 gemů. Často jsou packy, kde jsou velmi dobré eq a ještě k nim dostanete scrolly a exp potions. Já mám teď dokonce na jednom charu 10 12x EXP potions.

Denní PvP (hráč proti hráči) aktivita. Po třech vyhrách si můžete otevřít tři truhly, kde jsou například zelené gemy, goldy atd. Máte 10 pokusů, poté už truhly nelze získat. Tato aktivita může probíhat i v offline módu (=hrajete s hráči, kteří jsou doopravdy offline), ale i normálně online, to si lze vybrat v Settings.


Jinak ve hře je samozřejmě rebirth a rebirth petů. Zajímaví jsou i IM peti - například existuje IM Roca, která má lepší staty než normální Roca atd. Také se dá zakoupit spousta EQ určených přímo pro pety.

----

Myslím, že zatím je článek celkem vyčerpávající (spíš se mi nechce přemýšlet :D), počítám však s tím, že ho ještě doplním. Musím uznat, že když se toto dá hrát na pc, jako normální WL a navíc už je kompletní anglický překlad, tak má klasické wl celkem konkureci. Je fakt, že tady nemůžete třeba stavět stánky atd., ale zase máte nové pety, questy, event, eq.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Další informace k mobilní verzi WLO

Poslední dobou nám to čínské wl pěkně blbne, servery vypadávají na denním pořádku, popřípadě jsou alespoň plné, takže se často do hry ani...