sobota 15. ledna 2011

Scammeři, podvodníci - jak na ně?


df


Možná už se někomu z vás stalo,že jsem byly okradeni.Zde je několik způsobů jak se vám to může stát:

1.Kupování výletu

Sháníte někoho,kdo vás zaveze do Egypta,klidně i za peníze?Tak pozor!Tohle se vám může stát osudným.Je možné,že si za to někdo řekne 10k,vy mu je dáte a on se pak klidně odhlásí.
Vím,že někdy je důležité se co nejrychleji někam dostat,ale nebuďte zbrklí a nekupujte něco od prvního člověka,který vám příjde na oči.Pokuď má malý lvl,tak je pravděpodobnější,že je to scammer,ale nemusí to tak být vždycky :-)
Jako první se zeptejte kámošů,které znáte,nebo se jich zeptejte,jestli nemají oni kamaráda,který by vás někam dovezl.

2.Kupování questu

Tohle je samo o sobě oříšek.Zaplatit před questem nebo po?Když dát před,tak vy nemůžete věřit prodávajícímu.Když po,tak on zase nemusí věřit vám.Opět se poptejte kamarádů,ale když kupujete například GS,a vaši kamarádi nemají na to lvl,zkuste to v guildě etc.Jestli jste na aries mailněte "ginze" a já vám určitě odepíšu ^^ Za 10k :)

3.Prodávání postavy

Tohle vám v žádném případě nedoporučuju!Není to vůbec spolehlivé,navíc si může starý uživatel nechat změnit heslo přes mail a je to v řiti :P Takže postavy ani neprodávejte ani nekupujte :) Když už tak fakt od lidí,které znáte.

4.Lhaní o cenách

Scammeři rádi využivají neznalosti hráčů,když nevíte,kolik to,co chcete stojí,tak vám to klidně zdraží a vy to jako blbci zaplatíte.
Takže vždycky,když budete chtít něco koupit,tak se projděte po stanech,koukněte na průměrnou cenu,toho co chcete a pak začněte smlouvat ^^


Co dělat,když už mě někdo podvedl?!

Je tu pár možností.Ve svém vlastním zájmu by jste to měli dát vědět ostatním,aby se  i oni nenapálili.Stačí do chatu napsat "------- is scammer" (doplnit jméno XD).
Nebo pokud jste přišli o obzvlášť velkou částku,můžete se obrátit přímo na igg a reportovat uživatele.Nevím,jak to chodí,ale nejspíš mu řeknou,že pokud vám to nevrátí,zablokují mu účet.

Pár slov na konec....

Doufám,že si z tohohle článku vezmete ponaučení a doufám,že jste nikdy nikoho neokradli.Vím,že vidina snadných peněz je krásná.Ale lidi,co si ty peníze vydělají,mají nárok na krásné věci.Ti,co někoho okradli jsou neschopní ubožáci,kteří neumí ani vydělat pár peněz.Nikomu z vás by se to nelíbilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Další informace k mobilní verzi WLO

Poslední dobou nám to čínské wl pěkně blbne, servery vypadávají na denním pořádku, popřípadě jsou alespoň plné, takže se často do hry ani...